10 de desembre 2006

LA MAMELLA - ARTS ERÒTICS

El 9 de març de 1.986 l'Àngel Guillem i els Germans Rigol (Pep i Toni) obrien la via Arts Eròtics a la cara sud de La Mamella.
Avui, més de vint anys després d'aquella desconeguda ascensió, vaig amb els Àngels Guillem, autor de la via i fill, a fer el que crec que és la segona ascensió.
Una via exposada de V+ que l'Àngel Guillem ha tornat a fer de primer.
Comença amb un curt tram de ramonage, 8 metres III+, fins a la còmode primera reunió.
A partir d'aquí comença en realitat la via.
Una sortida de V, fins al primer buril, del que es surt amb algun pas de V+ fins arribar al llunyà segon buril. D'aquí cap a la gran fissura, IV+, a fer un tram en ramonage, per sortir-ne flanquejant i tornant a fer un difícil pas de V+ on hi ha un pitó i l'ajuda d'una savina.
Portar friends mitjans i grans, baguetes per ponts de roca i una plaqueta per la reunió del cim.
El ràpel, reunió del cim, va ser instal·lat pels Torrelavitencs aperturistes de la Arts Eròtics aquell 9 de març.
El Pep ens ha fet les fotos.

Al cim hi trobem vells coneguts com els Germans Masó, Joan Rovira i Amadeu Pagès, i nous coneguts com en Mohawk i l'Indi...

13 comentaris:

Mohawk ha dit...

Felicitats per la via!!

Ens heu avançat per poquet, ja fa dies que tenim en ment fer-la, des que la vam rapelar... Impressiona la placa central, eh!

De nou felicitats....

;)

Anònim ha dit...

Donçs si, us heu adelantat pq el Martí ja fei temps que deia de anar a fer-la.
Felicitats.

XAVI ha dit...

Hola i gràcies Indi i Mohawk!
Veig que ja la tenieu clitxada!
La placa central impressionant i molt exposada! Per mi és una via massa forta...
He vist que els dos veu pujar, en diferents dates, amb el Martí, suposu que parleu del mateix? Un màquina com vosaltres.
Indi, com que realment vas a la Plantació, per currar-te la guia, és el motiu pel qual els aperturistes de la Arts Eròtics han volgut revelar-ne l'existència.
Si, com altres, et guanyessis la vida venent guies fetes copiant les ressenyes que pia la gent als bars, no hi col·laborariem.
Salut i salutacions.

PGB ha dit...

carai quina casualitat trobar-vos a tota aquesta colla de trepes! :)

2na ascensió en tants anys?! Si que deu ser exposada! Enhorabona per la repetició doncs ;)

Anònim ha dit...

Si, el Martí es el mateix, un tio motivat a tope.I lo de la guia, més aviat es un llibret per romantics, ja que en vendrem 4 i en regalarem 10, perdrem diners i temps, però i lo be que ens ho passarem?, les ganes i la il.lució es el que comte.
Fins aviat.

Anònim ha dit...

Avui hem fet aquesta via i es tot un repte, Exposada i V+ dels bons, felicitats per l´obertura.
Salut.

XAVI ha dit...

Moltes Felicitats Indi!
És una via autèntica i exposada en que, per posar-s'hi, cal tenir una dotzena d'ous i moltes ganes de descobrir.
Enhorabona!
Una pregunta, no coneixem de quina via, d'en Rovira, et refereixes a l'agulla del Capdamunt? És l'agulla del Capdamunt de la regió d'Agulles?
Gràcies i salut!

Anònim ha dit...

L´agulla del Capdevall està sotala del Divendres Sant i la del Capdemunt es just a sobre, al est, te un diedre molt visible al oest i una fisura al est. La via Paulina Sats va per l´Aresta Brucs, i es oberta en el 89,on tot era per descobrir, i ell es va dedicar a fer d´explorador per la zona, obrin lo més lógic.

XAVI ha dit...

Hola Indi,

Per deducció entenc que l'Agulla del Capdamunt és la cota 455, ja que és la que està just sobre la del Divendres Sant i la cota 454 sembla que no és perquè té la via: Estira que la canalla no està fina, i la Cota 453 tampoc pequè té la via: Cap de tró.

Tot i que a la ressenya que tinc crec que posa via Pantina Gats i no posa agulla del Capdamunt enlloc. L'heu tret d'en Rovira aquest nom?

Gràcies i salut!

Anònim ha dit...

Si que deu de ser la Pantina Gats, amb aquesta lletra del Joan Rovira em confonc. La filera d´agulles 455, 454 , 453 estan més aprop del Barretet que es la 456. Sobre la Divendres Sant està aquesta agulla que no surt en el pam a pam, al igual que la del Capdevall està mal situada.
A en Joan Rovira li vaig comentar i no sap quina cota es pq no te nº i li vaig posar jo aquest nom en al.lusió a l´agulla del Capdevall que està al altre costat més abaix.

XAVI ha dit...

OK,
Sí que no està ben situada la del Capdavall.
Merci per la informació, no tenia clar quina podia ser, l'anirem a veure.

Anònim ha dit...

L´altre dia hi vaig pujar hi vaig veure que tu i els Masó ja hi havieu estat, per la via del Rovira en penso. Es que no pareu ...

XAVI ha dit...

Hola Indi,

A la del Capdavall, com ja vaig publicar, vem pujar per la Pupilandis, via d'en Rovira.

A la que tu dius del Capdamunt, jo no hi he pujat mai. Quan li vaig preguntar a en Pep si la coneixia, després de que m'expliquessis quina era, em va dir que sí, que no hi havia pujat per la via d'en Rovira sinó per la "normal" i que ell la va anomenar Agulla de Sobre el Divendres Sant. Tot i així, em va ensenyar que en Barberà quan explica la Roca del Divendres Sant, pàgina 281, anomena aquesta agulla anomenant-la Roca de la Part de Sobre. Em sembla que l'Albert Masó sí ha fet la via d'en Rovira, la pantina gats.

A la Mamella, només he pujat per l'arts eròtics i perquè anava de segon, sinó, no podria pujar-hi per enlloc.

Salut

Free counter and web stats