24 de març 2007

INTEGRAL PAGÈS-ROVIRA


Gran itinerari, obert el 29/12/1989, que transcorre per moltes agulles, cap del Pam a Pam, en que l'Amadeu Pagès i el Joan Rovira van efectuar-hi les primeres ascensions.
Comencem per les Agulles de la Desolació, un III d'en Rovira a l'inici, perfectament podria ser IV, que ens porta al coll entre les dues agulles, a les que pugem sense problemes.
Des del coll de la segona agulla de la Desolació flanquegem per agafar una bonica placa, de la que sortim per anar cap a aquesta nova Roca Foradada.

Forat que traspassem, per una fissura pitonable, i de la que es continua per un esbardissat tram en ramonage.
Continuem per més placa per arribar al caminet direcció l'Agulla del Xevret.
Un fàcil primer cim, del que fem un ràpel d'una savina, per pujar l'agulla.
Tornem pel ràpel amunt i anem seguint el caminet, pujant una primera roca, no ressenyada, d'on faig la foto del Pep damunt una segona roca.
Descobrim, gràcies al pot de registre del germans Masó, que aquesta segona roca, si ressenyada pel Rovira i en Pagès, és l'Agulla Alfred Rodríguez Picó.
Ens dirigim ja cap a l'última agulla del dia, l'Agulla dels Romàntics.
Un graó treu els problemes que hi hauria si s'hagués de pujar sense cap assegurança.
Un dia que ha fet una mica de fred, calor, sol, núvols, vent, pluja i neu!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona integral, autentica i aventura total.
Segur que en les ascensions d´aquestes agulles heu estat entre els 5 primers. Vaig pujar no fa gaire a les de la Desolació, i posiblement vaig pujar despres dels mestres Rovira i Pages despres de més de 17 anys, son agulles molt poc visitades les d´aquest sector. Felicitats per la aventura.Montserrat esta ple de racons salvatges que esperen .

Free counter and web stats